logo

Uitwisseling met Fotovereniging “De Veluwe”

In het kader van uitwisselingen van fotoclubs was op maandag 22 mei 2017 Fotovereniging “De Veluwe” uit Apeldoorn te gast bij Fotoclub Oldenzaal. Een delegatie van 8 mensen liet ons tijdens de clubavond voor en na de pauze mooie presentaties zien van hun werk. De series bestonden uit o.a. natuurfotografie, straatfotografie (met hier en daar een vleugje humor), urbex-fotografie, portretten en een serie over Victoriaanse begraafplaatsen. De series werden al dan niet van commentaar voorzien door de maker.

Het is/was erg leuk om eens werk van een andere fotoclub te zien en te ervaren hoe zij hun “fotojaar” invullen. Uiteraard waren er de nodige raakvlakken (o.a. het mentoraat), maar ook andere invullingen. Zo werkt de Fotovereniging “De Veluwe” met werkgroepen (Stad, Portret en Natuur) en heeft het in tegenstelling tot de clubwedstrijden van onze eigen fotoclub een jaarthema. Ook worden er regelmatig avonden met fotobesprekingen gehouden.

Op 01-06-2017 zal Fotoclub Oldenzaal op hun beurt afreizen naar Apeldoorn om aldaar met een aantal leden eveneens enkele presentaties te showen.

Reageren kan hier