Deze weken zijn er weer volop activiteiten voor de leden van Fotoclub Oldenzaal. Zo zijn we afgelopen week (maandag 2-10-2017) met een aantal leden naar de Oldenzaalse kermis geweest.

 

Op de Kermis met Fotoclub Oldenzaal

Op de Kermis met Fotoclub Oldenzaal

 

 

Het was weer een avond op de kermis. Met een explosie van kleuren konden we flink losgaan op allerlei technieken: avondfoto’s, flitsfoto’s, lange-sluitertijd-foto’s… Het werd er niet eenvoudig op, maar met de onderlinge steun aan elkaar konden er denken wij toch mooie foto’s gemaakt worden. In groepjes of duo’s gingen we op pad. Rond 20:30 was er even tijd om een lekkere kroket te eten bij Hotel ter Steege waar de Lions Club de frituur buiten had staan. Daarna kon er nog een rondje over de kermis gemaakt worden.

Zaterdag 7 Oktober is er voor de genodigden de officiële opening van de “Kunst in de Etalage” bij het Palthehuis in Oldenzaal. Van 7 t/m 29 oktober is er in de etalages van zo’n 15 winkels aan de Deurningerstraat werk te zien van leden van onze Fotoclub. De foto’s zijn gemaakt tijdens het uitstapje naar Zwolle dat we onlangs t.g.v. van het 25-jarig bestaan van Fotoclub Oldenzaal hadden. Voor een lijst van alle deelnemende kunstenaars kun je hier klikken.

Maandag 9 oktober zal (voor dit jaar) al weer de 3e en laatste jurering door Rob ten Tusscher gedaan worden voor de clubwedstrijd. Het belooft weer een leerzame en spannende avond te worden. Hoeveel punten? Hoe worden de ingezonden foto’s beoordeeld? Wat is goed, wat kan beter?

Op zaterdag 21 oktober gaan we al vroeg op pad om de herfst te fotograferen op landgoed Egheria. Leden die meegaan verzamelen om 09:00 bij het voormalige restaurant Pan, om van daaruit wandelend over het landgoed de mooiste herfstfoto’s te maken. Statief en/of rijstzak mee is wel handig om bijvoorbeeld de paddenstoelen (er zijn er veel dit jaar!) laag bij de grond te fotograferen. En dan maar hopen dat de weersgoden ons gunstig gezind zijn.

Kortom, volop activiteiten. En voor wie gaat of deelneemt: veel plezier toegewenst!

 

Geef een reactie