logo

Natuurfotografie in de Tip te Losser

Klik op de foto voor slide-show

Om 9.30 uur staan we met 6 enthousiaste (natuur)fotografen (Jos, Bart, Xenia, Masja, Carla en Annette) op de parkeerplaats bij de Tip in Losser. Een mooi stukje bos waar de eerste verschijnselen van de herfst al zichtbaar zijn. Onder leiding van Jos lopen we met ons zessen op gepaste afstand van elkaar door het bos te struinen op zoek naar paddenstoelen en andere fotogenieke onderwerpen.

Als we nog maar net op weg zijn vluchten er 4 reeën voor ons weg. Ze schrikken natuurlijk van ons geklets. Helaas hebben we de camera nog niet in de aanslag om dit vast te leggen. Dan wordt het toch echt tijd om de camera met macrolens om de nek te hangen en al speurend op zoek te gaan. Als je je ogen goed de kost geeft en regelmatig door je knieën gaat kom je prachtige dingen tegen om vast te leggen en door je macrolens zie je de schoonheid en de kleuren vaak beter dan met je blote oog. De hoeveelheid en soorten paddenstoelen valt nog een beetje tegen, we zijn denk ik nog iets te vroeg in het seizoen, maar gelukkig weten we toch enkele exemplaren te vinden en vast te leggen.

Rond 12.30 uur sluiten we de wandeling af. We hebben geluk gehad met het weer, het bleef de hele ochtend droog en de zon liet zich zelfs nog even zien.

Nu huiswaarts om de resultaten te bekijken en de mooiste foto’s te bewerken.

Inmiddels kun je er al een aantal bewonderen op onze site.

Details

  • Van: 26 september 2020
  • Tot: 26 september 2020
  • Begint: 09:30
  • Eindigt: 12:30

Adres

  • Losser
  • De Tip