logo

Verslag 1e clubwedstrijd

Verslag 1e clubwedstrijd d.d. 10-02-2020.

Op maandag 10 februari j.l. hadden we onze eerste clubwedstrijd zonder een vast thema. Elk lid mocht drie foto’s inleveren.

Voor dat ons jurylid het woord kreeg, stond onze voorzitter Kees een moment stil bij het overlijden van ons lid Martin van der Woude die op 4 februari helaas op veel te jonge leeftijd is overleden. We namen één minuut stilte in acht.

Daarna kreeg Mirella de Jong, ons jurylid voor dit jaar, het woord. Ze stelde zich voor en vertelde dat ze al van jongs af aan bezig is met fotografie en de ontwikkeling van analoog naar digitaal heeft meegemaakt. Ze heeft de opleiding aan de fotovakschool succesvol afgerond en volgt op dit moment nog een cursus in Amsterdam. Helaas kan ze nog niet leven van het werk als fotografe, maar wie weet wat de toekomst haar nog brengen zal.

De avond werd druk bezocht, er waren 30 leden aanwezig en er waren in totaal ruim 40 foto’s ingeleverd door onze leden. Mirella gaf op een zeer positieve manier feedback op de foto’s. Ze gaf  o.a. aanwijzingen over de uitsnede van diverse foto’s waarbij ze ons liet zien dat ‘less is more’ een foto soms veel mooier en krachtiger kan maken. Ook gaf ze de tip om goed te letten op de hooglichten en schaduwen in je foto en soms eens bewust na te denken over het standpunt van waaruit je de foto neemt. Ze was niet alleen zelf aan het woord, maar ging ook in interactie met ons over het hoe en waarom we een bepaalde foto gemaakt hadden.

Kortom: het was naast een avond waarin we konden genieten van heel veel mooie foto’s, ook zeer zeker een leerzame avond.

We hopen dat er voor de tweede wedstrijd van dit seizoen met als thema ‘Rood’ wederom veel foto’s ingeleverd zullen worden. Ga vooral veel op pad en veel succes met dit thema.

Reageren is niet meer mogelijk