logo

KETTINGFOTO

Regels foto-ketting

Wat is nu eigenlijk een foto-ketting? Dit is een ketting van foto’s. Elke nieuwe foto moet de vorige foto als uitgangspunt hebben.

De foto moet ook digitaal worden ingediend, maar pas in de week voorafgaande aan de presentatie, zodat :

– de organisator ook mee kan doen.
– voor de juiste volgorde tijdens de presentatie van elke ketting
– om te kijken of de foto speciaal voor deze ketting is gemaakt

Dit leidt uiteindelijk tot een ketting van meerdere foto’s, die wordt vertoond en besproken op een clubavond.

 

Startfoto Kettingfoto 2016 (Foto: J. Wekking)

Startfoto Kettingfoto 2016 (Foto: J. Wekking)

Tijd

Vanwege de tijd bestaat een groep uit niet meer dan 8 leden.  Iedereen heeft een tot anderhalve week de tijd, dan moet de foto door naar de volgende. Iedereen die mee doet, krijgt de lijst deelnemers van zijn/haar groep. Kan iemand niet in de week zoals gepland, dan is onderling ruilen een mogelijkheid. Geef dit tijdig door aan de rest.

 

Procedure

Nr 1 van de groep, krijgt de beginfoto. Deze foto dient als uitgangspunt voor een nieuwe foto. De foto wordt digitaal doorgestuurd naar de volgende op de lijst enz. Iedereen maakt dus een foto, waarbij de ontvangen foto als uitgangspunt wordt genomen.  Iedereen mag dus alleen die ene foto zien die werd toegezonden door degene voor hem/haar op de lijst.

Let op: het is niet de bedoeling de ontvangen foto te gebruiken om deze te bewerken met Photoshop, maar men moet dus altijd zelf een foto maken. Het bewerken dient zich te beperken tot: Verwijderen van Sensor vlekjes, aanpassen van witbalans/kleur/scherpte/zwart-wit maken enz.

Om de ketting echt tot een succes te maken is het dus belangrijk dat iedereen slechts één foto ter beschikking heeft. En dat is de de digitale foto van degene die voor hem/haar op de lijst staat.

 

Resultaat

Om de foto ketting goed te presenteren dient iedere deelnemer zijn/haar foto te printen met een formaat van minimaal 20 x 30 cm. De print hoeft geen top-kwaliteit te zijn, maar een fraai resultaat is natuurlijk wel zo mooi. Opplakken op een stukje karton is wenselijk (liever niet in een passe-partout) om vallen tijdens de presentatie te voorkomen. De maker licht tijdens de presentatie toe waarom hij/zijn tot dit resultaat kwam.