logo

NIEUWS OVERZICHT

07 sep 2021

Dagje naar het museum

Uitstapje naar World Press Photo in Den Haag Op 5 september ging een zestal leden van de fotoclub samen op pad naar Den Haag. Daar was de expositie van de 64e World Press Photo Contest in museum Beeld en Geluid. Er hingen veel prachtige foto’s in de expositieruimte van het museum, in verschillende categorieën zoals nieuws, sport, natuur en milieu. Er zaten echt prachtige beelden tussen, maar ook beelden die juist discussie opriepen. Hoe is deze foto gemaakt, wat is […]

03 sep 2021

Kettingfoto editie 2021

Ook in 2021 konden leden van Fotoclub Oldenzaal weer meedoen aan de “Kettingfoto”. In drie groepen verdeeld ontving de 1e deelnemer van iedere groep de startfoto (voor iedere groep dezelfde foto).

01 sep 2021

Ik geef de camera aan Hermine

Ik kwam er echter al gauw achter dat ik toch niet een échte fotograaf ben. De camera doet het werk wel. En ja, familiefoto’s en foto’s van de kleinkinderen maak ik wel, en ik heb al heel wat collages voor fotoalbums gemaakt, maar daar ligt niet mijn hart. Mijn foto’s combineer ik graag met mijn andere creatieve vaardigheden. Ik voel me meer een kunstenaar dan een fotograaf en niet al mijn werk wordt door anderen begrepen. Wat logisch is. Het is gewoon subjectief.

01 aug 2021

Ik geef de camera aan Marian

Ik heb het altijd leuk gevonden om foto’s te maken. Meestal tijdens de vakanties en uitstapjes en speciale gelegenheden. Langzaam werden mijn camera’s steeds iets beter van kwaliteit. In 2013 heb ik mijn Nikon D3200 aangeschaft en ben een cursus gaan volgen bij Peter van Buren. Hier heb ik leren fotograferen in de M-stand. In de A of S-stand fotografeer ik zelden, omdat ik dan (teveel) moet denken over de juiste instellingen van de camera.

01 jul 2021

Ik geef de camera aan Irma

Ik heb mij  anderhalf jaar geleden aangemeld bij de fotoclub omdat ik mijn “huis tuin en keuken” foto’s graag wil verbeteren.
Deze actieve club lijkt mij de uitdaging te geven om meer met mijn foto’s te doen. Tijdens de, helaas door corona, nog maar beperkt gebleven clubavonden kom ik tot de ontdekking dat er voor mij veel te leren valt.

06 jun 2021

Uitje naar het Arboretum

05-06-2021 Fotograferen in het Arboretum. Na onze laatste gezamenlijke activiteit, het fotograferen op de najaarskermis in Oldenzaal, was het 5 juni eindelijk zover dat we weer samen op pad mochten. Jos had een bezoek aan het Arboretum in de Lutte geregeld. Alles in de buitenlucht, dus zo veilig mogelijk. We waren in totaal met 18 leden.  Om 14.00 uur konden we ons verzamelen op het terras. Nadat Jos iedereen welkom heette en ons nieuwe clublid Marinte van Leuven had voorgesteld, […]