logo

NIEUWS OVERZICHT

01 mrt 2021

Ik geef de camera aan Kees

Sinds wij Labradors hebben, doen we mee met jachthondenproeven in het hele land. Met je maat iets doen met wat er bij de hond van nature al inzit. Apporteren. Bij zo’n wedstrijd krijg het hond/baasje team verschillende opdrachten. Een keurmeester beoordeeld de uitvoering van het team. Hierbij wordt gelet op de uitvoering van de hond en de aanwijzingen van het baasje.

16 feb 2021

Foto stacking

Vanwege de doordenderende pandemie hebben we al een lange tijd geen echte clubavonden meer kunnen houden. Gelukkig zijn er een heel aantal leden die het initiatief hebben genomen om een online workshop te organiseren. Er zijn al verschillende onderwerpen gepasseerd zoals flitsfotografie en bewerken met Affinity. Afgelopen weken stond in het teken van Focus Stacking.  Focus Stacking is een techniek om een onderwerp, vaak in macro- of landschapsfotografie, van voor naar achter helemaal scherp op een foto te krijgen. Je […]

01 feb 2021

Ik geef de camera aan Bart

Ik ben pas in het digitale tijdperk met fotografie begonnen. Ik ga graag met de club  op stap. 
Jammer genoeg kan dat in deze corona tijd voorlopig niet,  maar 2  enthousiaste fotografen  kunnen elkaar ook altijd inspireren tot het maken van mooie foto’s. Mijn voorkeur gaat uit naar architectuur, reis en natuurfotografie. 

25 jan 2021

Presentatie Scherpte-diepte

Anton Hartenberg geeft vanavond zijn online presentatie over scherpte-diepte. Zie het mailtje van 15 februari j.l. – scherpte / onscherpte.– hoe werkt een lens?– diafragma, bokeh.– invloed van afstand, brandpuntsafstand, diafragma en sensor.– hyperfocale afstand.– scherptediepte calculator.– controle op je camera.– voorbeelden, creatief gebruik.– huis- en buitenwerk.   Lijkt het je leerzaam en leuk om hier aan deel te nemen, geef je dan voor 7 maart a.s. op bij de secretaris. Een dag van te voren krijg je dan een […]

19 jan 2021

Powerpoint presentaties “Flitsen”

De afgelopen tijd hebben Jan Pol en Anton Hartenberg belangeloos voor de leden van Fotoclub Oldenzaal op 3 avonden via een Skype-verbinding een flitsavond gepresenteerd. Van deze avonden heeft Jan Pol presentaties via Powerpoint gemaakt.

07 jan 2021

Webinar : Terugkoppeling n.a.v. de avond van 1 februari

Vanavond een terugkoppeling en het bespreken van de opdrachten die je de eerste avond als oefening hebt gekregen