logo

NIEUWS OVERZICHT

01 jul 2021

Ik geef de camera aan Irma

Ik heb mij  anderhalf jaar geleden aangemeld bij de fotoclub omdat ik mijn “huis tuin en keuken” foto’s graag wil verbeteren. Deze actieve club lijkt mij de uitdaging te geven om meer met mijn foto’s te doen. Tijdens de, helaas door corona, nog maar beperkt gebleven clubavonden kom ik tot de ontdekking dat er voor mij veel te leren valt. Een aantal jaren geleden heb ik een fotocursus gevolgd en daar geleerd hoe ik op de manual stand foto’s kan […]

06 jun 2021

Uitje naar het Arboretum

05-06-2021 Fotograferen in het Arboretum. Na onze laatste gezamenlijke activiteit, het fotograferen op de najaarskermis in Oldenzaal, was het 5 juni eindelijk zover dat we weer samen op pad mochten. Jos had een bezoek aan het Arboretum in de Lutte geregeld. Alles in de buitenlucht, dus zo veilig mogelijk. We waren in totaal met 18 leden.  Om 14.00 uur konden we ons verzamelen op het terras. Nadat Jos iedereen welkom heette en ons nieuwe clublid Marinte van Leuven had voorgesteld, […]

01 jun 2021

Ik geef de camera aan Erna

Een aantal jaren geleden begon ik mij te verdiepen in fotograferen en heb een basiscursus fotograferen gevolgd. Tot dat moment had ik alleen gefotografeerd met een automatische camera. Ik ontdekte al snel dat fotograferen leuk, maar ook erg technisch is. Langzamerhand begin ik de techniek te begrijpen, waardoor fotograferen steeds leuker wordt.

02 mei 2021

Ik geef de camera aan Marinte

Ik ben Marinte van Leuven en woonachtig in Oldenzaal. Helaas door de Corona heb ik mezelf nog niet kunnen voorstellen of actief deel kunnen nemen aan de club. Dat vind ik ontzettend jammer, maar ik kijk met vol verbazing naar alle foto’s en collages op de website. Wauw wat een plaatjes. Ik kijk er naar uit om meer te leren van jullie en te sparren over gemaakte foto’s.

01 apr 2021

Ik geef de camera aan Jos

Net als veel mensen, fotografeer ik ook graag, alhoewel de laatste tijd wel veel minder. De tijd van fotorolletjes ligt al weer lang achter ons. Tegenwoordig kun je er flink op ‘losschieten’, de geheugen kaartjes variëren in grootte en daar kan dus heel wat op.

Dus foto’s maken is een stuk makkelijker geworden en foto’s die mislukt zijn of minder mooi, kun je direct wissen. Beter is eerst op de computer zetten en bekijken, want wie weet zijn ze toch nog zodanig te bewerken dat het nog wel een mooi resultaat oplevert.

01 mrt 2021

Ik geef de camera aan Kees

Sinds wij Labradors hebben, doen we mee met jachthondenproeven in het hele land. Met je maat iets doen met wat er bij de hond van nature al inzit. Apporteren. Bij zo’n wedstrijd krijg het hond/baasje team verschillende opdrachten. Een keurmeester beoordeeld de uitvoering van het team. Hierbij wordt gelet op de uitvoering van de hond en de aanwijzingen van het baasje.