logo

NIEUWS OVERZICHT

22 mei 2022

Ik geef de camera aan Irma

Toen ik 50 werd kreeg ik van mijn levenspartner Paul een camera een Nikon D3200 en daarbij ook direct een cursus, om de basis van de fotografie (diafragma, sluitertijd, ISO etc) te leren. Het was mij totaal onbekend, en er ging een mooie nieuwe wereld voor mij open.

26 apr 2022

Hubert van Mastrigt

Gisteravond 25 april 2022 hadden we Hubert van Mastrigt uitgenodigd om zijn werk te laten zien en te bespreken. Degene die er niet bij konden zijn, hebben wat gemist. Het werk wat hij vertoonde, was wellicht een inspiratiebron voor de aanwezigen. M.n. conceptuele fotografie is zijn passie. Hubert vertelde eerst over hemzelf en wat hij zoal deed en nog steeds doet. En dat op zich was al indrukwekkend. Vervolgens liet hij een enorme hoeveelheid foto’s zien, het waren allemaal series, […]

16 apr 2022

LID FCO TWEE KEER EEN PRIJS BIJ FOTO REGIONAAL AFDELING TWENTE

Dat onze fotoclub geen lid meer is van de fotobond betekent niet dat leden daar geen lid meer van kunnen zijn. Zo ook Willem van Leussen. En kijk wat dat kan opleveren.

09 apr 2022

William Rutten Theater College 07-04-2022

Donderdag 7 april 2022 zijn we met een heel stel van Fotoclub Oldenzaal (ca. 17 man/vrouw sterk) naar het Theater College van William Rutten in Raalte geweest. Vertrek om 18:45 en aankomst rond 19:30. We wisten niet goed wat we ons er van moesten voorstellen, maar het bleek al gauw duidelijk dat het een boeiende avond zou worden. Een soort levensloop van de fotografische carrière van William Rutten, gelardeerd met mooie foto’s en het verhaal achter deze foto’s.

02 apr 2022

Ik geef de camera aan Richard

Mij is gevraagd of ik een stukje wil inzenden voor de rubriek ‘’Ik geef de camera aan’’. Dat doe ik natuurlijk met alle liefde. Ik heb in 2000 van mijn hobby mijn beroep gemaakt. In die 22 jaar als fotograaf heb ik ook een tijdje gehad dat het wat minder ging. Het interesseerde mij niet meer zo. Verzande in een sleur. Was niet meer op de hoogte van de technieken. Sinds een jaar de draad weer opgepakt en het werd mij duidelijk dat de tijd niet had stil gestaan….

27 mrt 2022

Kettingfoto 2022

Ook dit jaar is er weer een “Kettingfoto” georganiseerd. De presentatie en organisatie lag dit jaar in handen van Frans Jonkman. De resultaten heeft Frans aangeleverd via een Powerpoint presentatie welke je hieronder kunt bekijken.