logo

Clubavond 21-09-2020

Op 21 September 2020 hadden we weer een gezellige clubavond bij Breedwijs. De opkomst was redelijk te noemen en de sfeer zoals altijd prima.

Die avond werden de foto’s van de deelnemers aan de puzzeltocht van 29-06-2020 gepresenteerd. Op die avond was er door Kees en Jos weer een leuke tocht georganiseerd met mooie uitdagingen voor de deelnemers. Voorbeelden: zet een collega-fotograaf in beeld in een etalage met paspoppen, fotografeer een voorbijrijdende fietser / scooter waarbij beweging in de achtergrond te zien is, en meer. De tocht ging door de binnenstad van Oldenzaal langs o.a. het Palthehuis en De Bond.

Je kunt de foto’s bekijken door op onderstaande link te klikken:

https://www.fcoldenzaal.nl/fullscreen/puzzeltocht-2020-fotos-deelnemers/

 

Na de koffie-break kregen we een uitleg over het fotoprogramma Affinity, gepresenteerd door Paul en Anton. Affinity is een fotobewerkingsprogramma dat te vergelijken is met Photoshop en Lightroom. Hoewel het programma bijna alles kan wat je ook met de Adobe-programma’s kunt doen, zit het verschil er met name in dat het raw-bewerkings programma goed geïntegreerd is met het fotobewerkings-deel. Een voordeel is ook de lage prijs van het programma. Een klein nadeel is dat Affinity er (nog) niet in een Nederlandstalige versie is.

Na de presentatie van Paul en Anton liet Jos nog wat zien van de mogelijkheden die je met Nik-filters kunt bereiken. Nik Filters is een plugin die je kunt gebruiken bij zowel Photoshop als bij het eerder genoemde Affinity. Hoewel de plugin tot kort geleden nog gratis was te verkrijgen omdat het in handen kwam van Google, is de plugin inmiddels weer een te betalen versie na overname door DxO. Een voordeel daarbij is dat de filters weer verder worden doorontwikkeld. De filters van Nik zijn feitelijk bewerkingen van jouw eigen foto’s in allerlei vormen, waarbij je door een bepaalde bewerking te kiezen een mooi uitgangspunt hebt voor (eventuele) vérdere bewerking van je eigen foto’s. En dat allemaal op een zeer gebruiksvriendelijke manier.

Rond 22:00 uur werd de avond afgesloten en ging iedereen tevreden en weer wat wijzer naar huis.

 

Reageren kan hier