logo

Foto in kleur en zwart wit

Mijn vrouw is op vakantie geweest in Rome en had een leuke foto meegenomen.

Er staat een rode Fiat 500 in een zwart wit omgeving op. Ik dacht meteen, dat kan ik ook wel maken en wist dat ik nog mooie foto’s, gemaakt in de Franse Dordogne, hiervoor kon gebruiken.

 

GJ Kamphuis - Foto 1

De eerste foto is onbewerkt en is het door mij gefotografeerde kruispunt in een leuk straatje achteraf in het Franse Domme.  Een smal huis breed weglopend. Lopend in dit dorpje, sprak mij het beeld meteen aan.

 

GJ Kamphuis - Foto 2

Op de tweede foto heb ik de uitsnede aangepast om nog meer nadruk op het raar gevormde huis te leggen. Ik heb hier een Citroën of wel lelijk eendje in geshopt. Met deze bewerking bereikte ik mijn doel, de foto uit Rome te evenaren. Ook heb ik storende elementen voor een authentiek beeld verwijderd uit de foto, zoals de auto einde van de straat en rechts van het rare huis een antenneschotel.

 

GJ Kamphuis - Foto 3

Bij de derde foto is de auto gedeeltelijk uitgesneden en voorzien van kleur. Omgeving heb ik vervolgens zwart wit gemaakt. Er zijn nog meer dingen verwijderd bij het linker huis, zoals de brievenbus, kabelgoot op de muur en de schotel bij het boven raam. Uiteindelijk mijn eindresultaat. Een auto in kleur in een zwart wit omgeving, zonder alle moderne fratsen.

 

Ik geef de camera door aan Anton,

 

 

One thought on “Foto in kleur en zwart wit”

Reageren kan hier