logo

Foto van Jan Pol in de scheurkalender van National Geographic

Ons lid Jan Pol heeft met drie foto’s meegedaan aan de fotowedstrijd van National Geographic 2021 en met alle drie foto’s de status “geaccepteerd” gehaald. Doordat hij deze status kreeg zijn alle drie foto’s op hun site gekomen. Jan vond dat al een hele eer!

Jan zegt daarover: “Ik heb niet de finale bereikt maar eerlijk gezegd ging ik daar ook niet vanuit. Dit gezien het hoge niveau van de deelnemende foto’s.”

Op 2 Apr kreeg Jan een mail van National Geographic dat zijn inzending kans maakte om te worden opgenomen in de National Geographic scheurkalender 2022. Hiervoor moest hij aanvullende info aanleveren over de ingezonden foto’s. Toen werd het wel spannend…

Op 15 okt werden de finalisten van de fotowedstrijd bekend gemaakt. Jan’s voorgevoel klopte en hij zat inderdaad niet bij de finalisten. Het waren terecht winnende foto’s. Hij heeft nog een keer een mailtje naar National Geographic gestuurd over de scheurkalender maar heeft daar geen antwoord over gekregen.

Afgelopen week was Jan bij de boekhandel en zag de scheurkalender liggen. Jan daarover: “Eén was niet verpakt waardoor ik door de kalender kon bladeren. En ja hoor….BINGO! Eén van mijn foto staat in de scheurkalender. Het is mijn jongste zoon Arnout die vanuit mijn kantoor naar buiten kijkt. De lichtinval van de lamellen, door de zon, precies in zijn oog, dat maakt de foto naar mijn idee juist perfect. Het petje en de (niet brandende) sigaret is voor de decoratie😊.”

Als Fotoclub Oldenzaal willen wij Jan Pol van harte feliciteren vanwege het feit dat zijn foto is opgenomen in de scheurkalender van National Geographic!

 

 

Reageren kan hier