logo

Ik geef de camera aan Annette

Nadat ik vanwege lichamelijke klachten niet meer kon sporten, ging ik op zoek naar een nieuwe hobby en dat werd uiteindelijk fotograferen. In 2011 kocht ik de eerste spiegelreflex camera. Daarvoor had ik niet vaak gefotografeerd. Om die spiegelreflex camera wat beter te leren kennen, besloot ik een cursus te volgen bij Marlies Lenselink. Tijdens die cursus leerde ik de basisbeginselen van het instellen van de camera en ging ik verwoed met alle huiswerkopdrachten aan de slag. Al doende kreeg ik steeds meer lol in het fotograferen en toen ik in oktober 2012 de eerste prijs won bij een fotowedstrijd van RTV Oost over het thema ‘Herfst’ werd ik helemaal enthousiast en wist ik zeker dat fotografie m’n nieuwe hobby zou zijn.

In november 2013 besloot ik lid te worden van FCO omdat ik graag nog meer wilde bijleren.

En dat is gelukt. In de afgelopen 8 jaar heb ik enorm veel bijgeleerd, onder andere door samen met leden op pad te gaan, door lezingen en workshops te volgen, door mee te doen aan wedstrijden enz.

Als ik de foto’s die ik nu maak, vergelijk met de foto’s die ik in de beginjaren maakte, zie ik toch een enorme positieve ontwikkeling.

Ik merk dat ik door de fotografie tijdens wandelingen, fietstochten en in vakanties veel bewuster om me heen kijk, altijd op zoek naar een onderwerp om te fotograferen, ook op momenten dat ik de camera niet bij me heb.

Aanvankelijk ging mijn voorkeur vooral uit naar natuurfotografie, maar sinds een paar jaar vind ik het ook erg leuk om naar een stad te gaan voor straatfotografie.

Foto1.

Deze foto heb ik gemaakt aan een strand in Normandie. Ik ging ’s avonds voor zonsondergang nog even naar dat strand om te kijken of ik een mooie zonsondergang vast kon leggen. Ineens viel mijn oog op de schaduw van de palen in het zand. Doordat ik de foto om heb gezet naar zwart wit, komt de foto in mijn ogen veel krachtiger over.

Foto 2.

Deze foto is een straatfoto gemaakt in Groningen. Ik probeer meestal wat onopvallend op een plekje te gaan staan en dan te wachten tot ik iets moois zie, om vast te leggen. Omzetting naar zwart-wit vind ik bij straatfoto’s meestal mooier. Het maakt de foto wat rustiger.

 

Foto 3.

Een macrofoto mag bij mijn keuze niet ontbreken. Deze foto heb ik ’s ochtends heel vroeg gemaakt. Doordat je zo vroeg gaat heb je meer kans dat de insecten stil zitten en bijkomend voordeel is dat er vaak nog wat dauwdruppels te zien zijn.

Ik geef de camera door aan Felix de Vries.

Reageren kan hier