logo

Ik geef de camera aan Erna

Een aantal jaren geleden begon ik mij te verdiepen in fotograferen en heb een basiscursus fotograferen gevolgd. Tot dat moment had ik alleen gefotografeerd met een automatische camera. Ik ontdekte al snel dat fotograferen leuk, maar ook erg technisch is. Langzamerhand begin ik de techniek te begrijpen, waardoor fotograferen steeds leuker wordt. Gaandeweg kwam ik er achter dat het spontaan fotograferen van mensen mijn voorkeur heeft. Helaas zei mijn schoondochter laatst tegen mij “Erna vind jij ook niet dat je altijd net te laat bent met het fotograferen”. Zij bedoelde hiermee dat ik het juiste moment miste omdat ik te druk was met de techniek. Ik heb dus nog veel te leren. Kortgeleden heb ik het Affinity fotobewerkingsprogramma aangeschaft en zet daar nu ook de eerste stappen in.

Foto 1:

Mijn schoondochter. Zelf vind deze foto zelf erg mooi geworden en heb hier toevallig wel op het juiste moment geklikt, maar dit is wel ten koste van de techniek gegaan.

 

Foto 2:

Een ontmoeting tussen 2 Griekse mannen op het eiland Kos

Spontaan genomen. De afbeelding vind ik veelzeggend, waar zouden deze mannen over praten? Wellicht was met meer ervaring de kwaliteit van de foto beter geweest.

 

Foto 3:

Kinderen tijdens de slag “Slag om Grolle” in Groenlo. Hier ben ik wel een beetje trots op en vind deze foto dan ook in zijn geheel goed gelukt.

 

Ik heb nog heel veel te leren en word door de fotoclub met zijn diversiteit aan leden, hierin gestimuleerd. Dank hiervoor.

Ik geef de camera door aan: Irma Sanderink.

 

 

 

 

Reageren kan hier