logo

Ik geef de camera aan Irma

Door omstandigheden is deze inzending van “ik geef de camera aan” wat later als jullie gewend zijn.

Mij is gevraagd een stukje te schrijven, nou bij deze.

Toen ik 50 werd kreeg ik van mijn levenspartner Paul een camera een Nikon D3200 en daarbij ook direct een cursus, om de basis van de fotografie (diafragma, sluitertijd, ISO etc) te leren. Het was mij totaal onbekend, en er ging een mooie nieuwe wereld voor mij open. Al snel besloten om lid te worden van een fotoclub. Heb inmiddels een aantal maatjes gevonden waar ik mee op stap ga om foto’s te maken. Ook is heb ik de Nikon D3200 (spiegelreflex) vervangen door een Nikon Z50 (systeemcamera).

In eerste instantie veel in de natuur geweest om foto’s te maken. Met name de zonsopgang, in combinatie met mist zijn voor mij toch wel bijzondere momenten. De rust ’s-ochtends vroeg met de mystieke sfeer van mist vind ik persoonlijk erg bijzonder. Onderstaande foto is gemaakt in het natuurgebied “De Borkeld” bij Markelo.

 

Onlangs nog een fotohut bezocht met wat fotoclubleden en hier onderstaande foto kunnen maken. Foto’s maken in een fotohut is weer een geheel andere uitdaging, vogels zitten niet stil en het is een uitdaging om dan een scherpe foto te krijgen. Spelen met sluitertijden en ISO. Al met al ben ik toch redelijk tevreden met onderstaand resultaat.

 

Ook vind ik het leuk om bezig te zijn met portretfotografie. Dit doe ik met name in de wintermaanden binnen. Spelen met licht is hier de uitdaging. Onderstaande foto is ook binnen gemaakt en daarna is er door middel van fotobewerking digitale sneeuw aan toegevoegd. Wat vinden jullie ervan?

Ik geef de camera door aan: Ineke van Benthem

Reageren kan hier