logo

Ik geef de camera aan Karin

Fotografie is altijd al een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest.

Rond mijn negende kreeg ik een oud Agfa cameraatje en samen met buurjongen Hans ging ik wekelijks naar een fotoclubje. Daar hebben we geleerd hoe een (destijds) analoge SLR (spiegelreflex) camera werkte, hoe je licht moest meten en leerden we zelf afdrukken te maken in de Doka.

Van mijn vriendje (nu mijn echtgenoot) kreeg ik rond mijn 20ste een Pentaflex SLR met diverse lenzen en daar heb ik een aantal jaren later alle eerste foto’s van onze zoon mee gemaakt. De foto’s waren in die tijd zeker niet perfect dus ik besloot de basis opleiding aan de fotovakschool te gaan volgen.

In die tijd kreeg ik ook mijn eerste Canon SLR en dat merk ben ik heel wat jaren trouw gebleven.

In 2005 kocht ik mijn eerste digitale SLR, een Canon 300D, maar ik merkte dat ik van nabewerking totaal geen kaas gegeten had dus heb ik me aangesloten bij een Yahoo groep over fotografie waarin ook veel tips voorbij kwamen over nabewerking. Ik werkte in die tijd met Paint Shop Pro maar toen ik in 2008 besloot opnieuw naar de Fotovakschool te gaan, kwam ik in aanraking met Adobe photoshop en daar werk ik heden ten dage nog steeds mee.

In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Fotovakschool, ik heb de vakopleiding met ongelooflijk veel plezier gevolgd en met goed gevolg afgesloten.

Mijn hart ligt bij  natuur- en  hondenfotografie maar ik fotografeer ook heel graag op straat, een dagje Amsterdam, en dan ongegeneerd mensen fotograferen op de Dam bijvoorbeeld, vind ik echt geweldig. Dat mis ik nu ook echt heel erg in deze coronatijd. Het minst heb ik met levenloze dingen dus architectuurfotografie bijvoorbeeld is niet echt mijn ding.

Weet niet meer precies wanneer ik lid ben geworden van FCO maar dat is één van de beste beslissingen van de laatste jaren geweest. Ik vind het heerlijk om te sparren over fotografie, ga graag naar de clubavonden en geniet als we af en toe met gelijkgestemden op pad gaan, hopelijk kunnen we dat dan ook snel weer oppakken samen.

 

Foto 1: Mijn lievelings vogel, het IJsvogeltje. Vanaf dat ik deze vogel de eerste keer zag was ik verkocht, wat een kleuren en wat een snelheid. Ze flitsen echt voorbij en pakken razendsnel een visje uit het water, elke keer weer optimaal genieten als ik ze tegen kom.

 

Foto 2: Vanuit een schuilhut mocht ik ruim een half uur genieten van deze jonge Sperwer, nog nooit had ik een roofvogel van zo dichtbij kunnen/mogen bewonderen. Ik zat werkelijk te stuiteren op mijn stoel 😊

 

Foto 3: Een Eekhoorntje, wat zijn ze leuk en mooi. Altijd weer genieten als ze voorbij komen en je de kans krijgt ze mooi op de foto te zetten.

 

Ik geef de camera door aan René Grouve

Reageren kan hier