logo

Ik geef de camera aan Lex

Mijn naam is Lex Verloop. Ik ben sinds december 2022 lid van de fotoclub Oldenzaal.

Begin 2019 zijn mijn vrouw en ik in Ootmarsum neergestreken. Wij woonden daarvoor in het Brabantse Veldhoven. Maar aangezien daar de lichten nog tot diep in de nacht branden, zijn we verhuisd naar het mooie Twente, waar lichtvervuiling nog niet zo aan de orde is.

Twente kenden we ook al een beetje uit de tijd dat ik als HR -manager bij Philips werkte. Ik werd toen uitgenodigd om in Twente een fusieproject mee te helpen realiseren vanuit de HR-invalshoek. Wij woonden toen in Nijverdal, van waaruit we regelmatig op ontdekkingstocht gingen naar Noord – Oost Twente.

 

Onze twee kinderen (inmiddels ook al weer begin en midden 40) wonen met onze schoonzonen en 3 kleinkinderen nog steeds in de regio Eindhoven. We maken veel foto’s van de mooie omgeving in en om Ootmarsum om ze te laten zien wat (o)ma en (o)pa zoal meemaken tijdens hun avonturen in het mooie Twente. Google foto’s, whatsapp en Instagram zijn hierbij dankbare media.

Ik heb me bij de fotoclub Oldenzaal aangemeld omdat ik de indruk had dat er binnen de club veel te beleven is op fotografiegebied. Ik heb me dan ook aangemeld voor het mentoraat met als persoonlijk thema ‘Leading Lines’. Ook maak ik deel uit van de Themagroep Architectuur.

 

Ik fotografeer al weer een paar jaartjes vanaf het moment dat ik het fototoestel van mijn vader geërfd heb (de in die tijd welbekende Agfa Clack). Al snel volgden de wat modernere fototoestellen elkaar op. In die tijd was het dia’s maken en in de huiselijke kring presenteren een veel gebezigde hobby. Dozen met diaraampjes werden gevuld, op volgorde gelegd en gepresenteerd in de huiselijke kring.

Waarschijnlijk heeft die ervaring aan de basis gelegen van wat ik nu graag doe: ik leg graag mooie beelden vast (dat kan van alles zijn zoals landschap, macro, cultuur en vooral interessant vind ik beelden met leuke effecten zoals spiegeleffecten, leading lines, patronen, meer abstracte beelden). Daarnaast vind ik het ook leuk om filmpjes te maken van fotoseries of opgenomen filmbeelden.

 

Kortom, naast fietsen, wandelen, het meedoen bij een aantal sociale activiteiten en genieten van culturele gebeurtenissen, vermaken we ons prima in het mooie Twentse land!

Ik geef de camera door aan Wim van ’t Einde

Reageren kan hier