logo

Ik geef de camera aan Marian

Ik heb het altijd leuk gevonden om foto’s te maken. Meestal tijdens de vakanties en uitstapjes en speciale gelegenheden. Langzaam werden mijn camera’s steeds iets beter van kwaliteit. In 2013 heb ik mijn Nikon D3200 aangeschaft en ben een cursus gaan volgen bij Peter van Buren. Hier heb ik leren fotograferen in de M-stand. In de A of S-stand fotografeer ik zelden, omdat ik dan (teveel) moet denken over de juiste instellingen van de camera. Met de D3200 heb ik tot in 2020 veel foto’s gemaakt. In 2018 is er een opname geselecteerd en geplaatst in het Fotobond Jaarboek in de categorie “vrij”. Erg leuk.

In 2014 ben ik lid geworden van de fotoclub. Dat vond ik best spannend omdat ik niet wist of ik wel “goed” genoeg zou zijn. Gelukkig bleek al gauw dat iedereen welkom is, die van fotografie houdt en zich graag verder wil ontwikkelen. De club biedt hiervoor tal van mogelijkheden en ook in de praktijk steken we veel op van elkaar, tijdens de gezellige activiteiten en uitjes. Er is steeds wel weer wat nieuws te ontdekken voor mij.

Nadat een tijdje niets gedaan heb met fotografie, door een burn-out, ben ik eind 2020 weer langzaam begonnen. Ik heb een Nikon D5600 aangeschaft en dit jaar een macro-lens, Sigma 105mm. Macro fotografie is nieuw voor mij, maar het is toch al wel gelukt een aantal mooie opnames te maken. Ik denk dat ik daar wel plezier in ga krijgen. Ik houd erg van bloemen, planten en bomen in hun details of als deel van een groter geheel in de natuur, tuin of landgoed.

 

-Een bloem, een roos in de Dinkeltuin. Samen met aantal leden van de club hebben we deze tuin bezocht en uiteraard ook tijd gemaakt voor koffie en cake. Genoten van de gastvrijheid van Cor en Maria van Bakel.

ISO400 F4.2 1/160  105mm

 

-Het is mooi als het lukt een foto te maken waarin je je intenties ook vast hebt kunt leggen. Deze mooie Japanse Esdoorn is te vinden in de tuin van Twickel. Deze foto is opgenomen in het Jaarboek Fotobond 2018.

ISO800 F5.6 1/200 45mm

 

-De Trevi Fontein.(had iets scherper gekund). In 2019 ben ik met mijn dochter een aantal dagen in Rome geweest. De foto doet me nu denken aan het boek van Ilja Pfeijffer Grand Hotel Europa, waarin hij beschrijft hoe de authenticiteit van veel plekken in Europa verloren gaat door het massa-toerisme.

ISO400 F3.8 1/40 21mm

 

Ik geef de camera door aan Hermien.

Reageren kan hier