logo

Ik geef de camera aan Marinte

Hallo allemaal,

Ik ben Marinte van Leuven en woonachtig in Oldenzaal. Helaas door de Corona heb ik mezelf nog niet kunnen voorstellen of actief deel kunnen nemen aan de club. Dat vind ik ontzettend jammer, maar ik kijk met vol verbazing naar alle foto’s en collages op de website. Wauw wat een plaatjes. Ik kijk er naar uit om meer te leren van jullie en te sparren over gemaakte foto’s.

Zelf houd ik van wandelen in de natuur, ik struin verschillende natuurgebieden in Twente/Achterhoek af om te genieten en bijzondere dieren te spotten welke ik nog nooit eerder heb gezien. Vogelen is mijn passie, in het bos luisteren en kijken welke soort er nu weer voorbij vliegt. Via een app zoek ik dan op welke vogel het eventueel kan zijn, hier ben ik tenslotte een beginner in. Ik ga bijna nooit zonder camera het bos in. Ik ben een keer mijn camera vergeten, vorig jaar geloof ik, en toen kwam ik een reegeit met 2 bambi’s tegen onderweg. Geweldige ontmoeting, helaas geen foto! Ook ligt mijn interesse in natuurfotografie, waaronder verschillende dieren en planten.

Foto 1 is mijn eerste kennismaking met de blauwborst vorig jaar. Samen met mijn vader ging ik op pad naar de Engbertdijksvenen waar vorig jaar nog bosjes waren. Toen hoorden we deze meneer zingen, geweldige ervaring! Zo jammer dat ik de zang er niet op kan zetten, want dat is echt dubbel genieten.

 

Foto 2 is de staartmees met rupsen. Eindelijk mijn perfecte plaatje gemaakt van deze vogel. Ze zijn zo snel en vliegen altijd in groepjes. Ik heb deze vogel afgelopen week geobserveerd, want ze hebben jongen. Het viel me op dat ze minder snel van tak naar tak springen wanneer ze jongen hebben. Ik ben er blij mee!

 

Foto 3 is een pad die aan het rusten is op een bamboestengel. Niets vermoedend liep ik met mijn moeder en Dory, een markiesje, langs het Hulsbeek en daar zat deze pad te chillen. Tot mijn verbazing zagen we dat op veel stengels langs de kant padden waren te vinden. In tegenstelling tot kikkers, bleven deze gewoon stil liggen. Het perfecte moment om een foto te maken.

Ik geef de camera door aan Erna Kockman.

2 thoughts on “Ik geef de camera aan Marinte”

  1. Hoi Marinte,
    Wat leuk dat je deze prachtige foto’s hebt ingestuurd. De blauwborst vind ik super mooi! Nu maar hopen dat we snel weer op pad mogen met de leden van de club. Zoals je wellicht in de diverse fotomapjes op de site hebt gezien zijn er meer liefhebbers van natuurfotografie binnen de club, dus je vindt straks vast en zeker aansluiting bij die leden.

  2. Fijn dat je ook meedoet Marinte, ik ken natuurlijk al onze leden van naam, maar sommigen heb ik nooit ontmoet. Reden voor mij om de gok te nemen en de camera door te geven aan jou als een van de leden, die ik nog niet eerder heb gezien. Ik hoop dat het binnenkort wel weer kan, zeker de natuur in moet kunnen.

Reageren kan hier