logo

Ik geef de camera aan Masja

Meervoudige belichting.

Een optie op de camera die vaak vergeten of niet gebruikt wordt is meervoudige belichting. Stephan Nijhof heeft voor het mentoraat een prachtige serie “Oldenzaal anders” met deze techniek gemaakt. Helaas hebben wij door de Corona perikelen de series nog niet kunnen presenteren.

Je maakt meerdere foto’s over elkaar die in de camera samengevoegd worden tot één foto. Dat geeft vaak verrassende resultaten. Bij sommige camera’s is het mogelijk om 2 tot 5 foto’s te maken (dat kun je zelf instellen). Bij mijn Fuji is het maximum 2 foto’s. Hoewel ik de camera 2 jaar heb, had ik het nog nooit gebruikt. Door de live view zie je direct het resultaat.

Ik heb ervoor gekozen om een “structuur” als achtergrond te gebruiken en daar een bloem aan toe te voegen. Een andere mogelijkheid is een scherpe en onscherpe foto te maken, wanneer je deze samenvoegt, krijg je een dromerige sfeer. Alle foto’s komen rechtstreeks uit de camera, alleen de niveaus iets aangepast

 

Lupine:

Deze foto bestaat uit de schors van een berk en een lupineplant.

Masja - Lupines

 

Monarda:

Eerst een roestig oppervlak gefotografeerd en toen een bloem van de Monardaplant.

Masja - Monarda

 

Vlinderbloem:

Tot slot de schors van de boom en een vlinderbloemetje.

Masja - Vlinderbloem

 

Ik geef de camera door aan Regine Wijffels

2 thoughts on “Ik geef de camera aan Masja”

    • Hallo Masja,
      Leuk om te zien dat we elkaar tijdens het mentoraat inspireren om ook eens wat anders te proberen. En hoewel je met live view een goede inschatting kunt maken blijft het toch elke keer weer een verrassing. Het heeft jou in elk geval mooie resultaten opgeleverd.

Reageren kan hier