logo

Ik geef de camera aan Paul Grefte

Hierbij drie foto’s in duotone. Dus geen zwart-wit maar met een tintje. Ik werk in Affinity en dat bevalt me steeds beter. Het programma is wel een stuk langzamer dan Photoshop Elements 13 waar ik nog wel eens wat mee doe als ik er in Affinity niet uit kom. Ik denk dat ik mijn laptop maar een update laat geven zodat die wat sneller wordt, misschien helpt dat.

In Affinity zit een functie ‘gradiënt map’. Hierin kun je de meest bizarre kleurcombinaties maken. Maar je kunt ook veel zachter en wat monochromer werken. De inspiratie haal ik uit het boek ‘Terra Incognita’ van de Amerikaanse fotograaf Richard Sexton.

Ik heb een aantal pre-sets er in gezet waar ik mee werk. Het is en blijft experimenteren en uit proberen om een mooi resultaat te krijgen. Ik probeer er een andere sfeer mee te bereiken dan met zwart wit. Ook krijg je zo meer tussentinten dan in zwart wit. Het is niet zo dat ik nu alleen maar in zwart-wit en duotone werk, ook kleur blijft mijn aandacht houden.

De foto’s die ik plaats zijn gemaakt in het Aamsveen, de Tichelweg (de beukenlaan vanaf de Denekamperstraat richting de Paasberg) en bij een viaduct in de buurt van Delft.

Aamsveen05DT

Laan03dt

TunnelZHollanddt2

Ik geef de camera door aan: Ceciel Tossaint.

Paul Grefte

2 thoughts on “Ik geef de camera aan Paul Grefte”

Reageren kan hier