logo

Ik geef de camera aan René

Mijn 1e kennismaking met de fotografie was al op de middelbare school waar we een doka hadden. Mijn huidige digitale fotografie is mede gevormd door de analoge fotografie waar bewerken achteraf maar beperkt mogelijk was in de doka. De handmatige instellingen op mijn camera worden daarom nog veelvuldig gebruikt. Mijn opnames worden dan ook uitsluitend in Lightroom bekeken en waar nodig aangepast. Hierdoor krijg ik wel eens de opmerking dat je beter dit of dat zou kunnen aanpassen. Mijn stelling is dan ook telkens dat ik vind dat je de foto met de camera moet maken en niet achter de computer. Als de omstandigheden voor het maken van die foto niet ideaal zijn maak hem dan maar niet.
Mijn fotografie voorkeur is erg divers maar wat wel telkens naar voren komt is het lijnenspel en structuren in de foto.
Ik vind het ook heerlijk om mensen enthousiast te maken voor fotografie en geef daarom wel eens een beginnerscursus fotografie.  Ook het bespreken van foto’s vind ik erg leuk wat ik dan ook veelvuldig doe met mijn dochter.

 

Ik geef de camera door aan mijn dochter Susan Leppen

Reageren kan hier