logo

Ik geef de camera aan Susan

Voor mij is fotografie een hobby die ik van mijn vader (René Grouve) heb overgenomen. Ik weet nog dat ik vroeger vaak op pad ging met zijn compact camera om foto’s te maken. Ik ben al jarenlang groot fan van de systeemcamera’s van Sony, omdat deze klein en snel zijn. Zo heb ik vorig jaar, na jarenlang de Sony Nex-5 te hebben gehad, de stap gemaakt naar de Sony A6500. Met een wijdhoek-, macro- en portretlens kan ik alle foto’s maken die ik wil.

Mijn fotografiestijl is “minimalistisch en perfectionistisch” te noemen. Ik vind het mooi om een foto in het veld of de studio te maken en minimale tijd aan de nabewerking te besteden. Daarnaast daag ik mezelf extra uit door alleen lenzen met een vast brandpunt te gebruiken. Dat maakt dat ik vaak  genoeg de foto niet ‘kan’ nemen, omdat de lucht niet goed is, omdat er teveel afleiding in het frame komt of omdat mijn lenzen geen zoom-functie hebben. Dit maakt het uitdagender en voor mij des te mooier wanneer ik een topper van een foto weet te maken. Dan ben ik extra trots op mijn werk en geduld. Want dat laatste heb ik vooral genoeg wanneer ik in mijn thuisstudio met tafelfotografie bezig ga en uren kan knutselen om het perfecte plaatje te schieten. Ik bouw dan hele opstellingen en hutten om de belichting en compositie precies goed te krijgen. Dat creatieve proces van vaag idee tot eindfoto met verhaal of sfeer, vind ik mooi.

De drie foto’s die ik met jullie deel, geven een samenvatting van de onderwerpen die ik graag voor de lens zie; portretten (honden / personen), tafelfotografie en natuur (avontuur). Zo een foto van een kerstkaart waarbij ik de oude Dinky-toy autootjes van mijn vader in een “sneeuwlandschap” gezet heb. Ook een portret van mijn hondje, Nika, tijdens een van onze boswandelingen. En een foto genomen tijdens een roadtrip in Kroatië.

Ik geef de camera door aan Bart ter Horst

 

 

 

 

Reageren kan hier