logo

Ik geef de camera aan Wim

Mijn naam is Wim van ‘t Einde. Ik ben sinds eind oktober 2022 lid van Fotoclub Oldenzaal.

Medio september 2022 zijn mijn vrouw en ik in Oldenzaal gaan wonen. Daarvoor woonden wij in Apeldoorn. Reden om naar Oldenzaal te verkassen was dat onze dochter al enkele jaren met haar vriend in Hengelo woont en wij graag dichter bij haar wilden zijn.

Tussen 1975 en 1979 heb ik 4 jaar in Enschede de HBO studie Informatica gedaan (HIO), dat destijds werd gegeven in het toenmalige Hogere Textielschool gebouw de Maere. Toen al kwam ik in aanraking met de taal en cultuur van deze streek.

Mijn vrouw en ik zijn druk bezig om ons te integreren in de Oldenzaalse samenleving. Ieder op zijn of haar manier. Daar zijn we druk mee bezig. Verder valt het ons op dat deze stad een actieve stad is, waar altijd wel ergens iets te doen is.

Ook willen wij graag de omgeving van Oldenzaal goed leren kennen, met als bijproduct het maken van landschapsfoto’s in en nabij Oldenzaal. Wat daarbij goed helpt is het boek “De mooiste fotolocaties – Oost-Nederland met Flevoland, Overijssel en Gelderland” dat ik heel recent ontving voor mijn verjaardag. Ik hoop daar de komende maanden mijn voordeel mee te kunnen doen.

Van oudsher maak ik graag foto’s van sportwedstrijden, voornamelijk voetbalwedstrijden. Dat was nog in de tijd dat mijn broer en ik zelf de fotorolletjes gingen ontwikkelen en afdrukken. Sinds ik lid ben van deze fotoclub verleg ik mijn horizon. Zo ben ik onlangs ben ik samen met lid Kees Tetteroo naar een volleybalwedstrijd van Dynamo in Apeldoorn geweest. Dan blijkt maar weer, dat je iedere sport of spel goed moet begrijpen om de beste foto’s te kunnen maken. Het is belangrijk om goed in te kunnen schatten wat er gaat gebeuren zodat je er op tijd klaar voor staat om de foto te maken. Nu kon ik meer dan 90% van de volleybalfoto’s weggooien. Oefening baart kunst, nietwaar.

Ik heb me eind oktober 2022 bij Fotoclub Oldenzaal aangemeld omdat ik heel graag hints & tips wil krijgen. Vooral praktisch, makkelijk toepasbare adviezen. Maar wil ook heel graag van andere leden leren en dan vooral hoe die in bepaalde situaties weer hele mooie foto’s hebben kunnen maken.

Uitdagingen en nieuwe ontdekkingen zullen er voor mij meer dan voldoende komen, geen enkele twijfel daarover. Nadat ik kort geleden in dagblad Tubantia las dat je vlakbij Oldenzaal mooie foto’s kon maken van het verschijnsel Noorderlicht, ben ik daar gelijk op ingesprongen en naar de juiste plek (Theekoepel Egheria op de Tankenberg) toegereden. Het mondde uit op een ervaring rijker en een illusie armer: geen van de gemaakte foto’s bleek succesvol te zijn. Wat mij altijd in positieve zin bij zal blijven is het maken van foto’s tijdens de carnavalsoptocht in Oldenzaal, wat door duizenden mensen werd bezocht. Voor mij een unieke ervaring en ook een hele mooie ervaring!

Zo zullen er ongetwijfeld nog veel meer gelegenheden, plekjes en wedstrijden zijn / komen waar ik met mijn fotocamera uit de voeten kan.

Ik geef de camera door aan Kees Tetteroo

Reageren kan hier