logo

3o jaar fotoclub Oldenzaal

Klik op de foto voor slide-show

Op 7 november 1992 werd Fotoclub Oldenzaal opgericht.

Dat betekent dat de club dit jaar 30 jaar bestaat en dat dit een goede reden is om iets leuks te organiseren, waar elk lid aan mee kon doen.

Meerdere opties werden aangedragen en uit al deze mogelijkheden hebben we gekozen voor een actieve middag. Florilympha biedt vele activiteiten aan en een ervan was een wandeling met gids, waarbij onderweg een hapje en drankje werd aangeboden. De wandeling zou weer eindigen bij  Florilympha. Daar konden we dan nog genieten van een warm en koud buffet.

Iedereen die zich had opgegeven, was op tijd aanwezig en kon genieten van een kop koffie of thee met krentenwegge. Ondertussen was de gids ook gearriveerd en tegen 14.00 uur gingen we op pad.

 

De gids was een enthousiaste natuurgids, een kenner van het Lutterzand, hij kon mooi vertellen en ik denk dat menigeen er weer wat bijgeleerd heeft, bijv. over het ontstaan van het Lutterzand, over de eigenaren en hoe zij er aangekomen waren. Wat gebeurde er met die bomen? Vele stammen vonden hun weg naar de mijnen in Limburg om deze te stutten, maar ook naar steden die gebouwd werden op palen, zoals Amsterdam, daar waren duizenden bomen voor nodig. De gids vertelde e.e.a over de dieren die er leven en hun gedrag, hoe je kon zien dat ze ergens geweest waren.

De route liep mooi slingerend door het gebied, waarbij de Dinkel veelal werd gevolgd. De gids was een spreekbuis van de Dinkel, ons mooie meanderende riviertje, bijv. waar de rivier begon en hoe haar de loop was. Hij vertelde bijv. hoe het de omgeving veranderd had in de loop der eeuwen.

Omstreeks 16.00 uur waren we terug en omdat het eten nog een uurtje op zich zou laten wachten, kon iedereen, op eigen kosten, wat te drinken nemen. Het werd een gezellig uurtje kletsen, slechts onderbroken door mij, omdat ik als voorzitter, toch nog even wat wilde vertellen uit mijn periode als lid van het bestuur. Ik heb een waslijst aan activiteiten opgenoemd, teveel om die hier te herhalen.

Zo tegen kwart over 5, stond het eten geserveerd en kon iedereen aanvallen. Er was een ruime keuze, zowel vis, vlees als vegetarisch, voor elk wat wils dus, en uit de vele opmerkingen, begreep ik dat het goed in de smaak viel. Er werd zelfs al geopperd om dit vaker te doen.

Na het eten bleven velen nog even nakaarten, maar tegen kwart voor 8 waren de meesten al vertrokken en gingen de laatsten ook huiswaarts. Dat was dan tevens het einde van een gezellige clubdag.

Jos

Details

  • Van: 5 november 2022
  • Tot: 5 november 2022
  • Begint: 13:30
  • Eindigt: 19:00

Adres

  • Lutterzand