logo

Uitstapje Essen 25-03-2023

Klik op de foto voor slide-show

Zaterdag 25 maart 2023 was het dan zover, een dagje uit naar het Zollverein in Essen. Deze dag stond gepland in maart 2022, maar kon toen niet doorgaan.

Elf leden hadden zich opgegeven, een lid meldde zich af vanwege de verwachte regen, en ja het kon inderdaad wel eens een natte dag worden, maar tussen de buien door kun je ook foto’s maken en wie weet zelfs bijzondere foto’s.

We vertrokken om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het station in Oldenzaal. Onderweg hebben we inderdaad veel regen gehad en na aankomst regende het helaas nog steeds, dan maar eerst koffie drinken. Dat kon vlakbij de parkeerplaats. Het was er gezellig druk.

Daarna op pad, we liepen gezamenlijk naar een groot plein om te kijken waar we het beste konden gaan eten ’s avonds, zodat iedereen daarvan op de hoogte was. De meeste leden hadden hun zin gezet op een lekkere friet met een curry wurst, maar helaas, die verkooppunten gingen al om 17.00 uur sluiten en dat was voor ons te vroeg.

We hebben een afspraak gemaakt bij het restaurant op het plein, waarna de groep zich splitste in tweeën, frappant was dat dit dezelfde groepen waren als tijdens de heenrit. We zagen elkaar pas weer ’s avonds bij het restaurant. Dat betekende ook dat beide groepen dus niet allemaal dezelfde foto’s konden maken en dat is wel zo leuk.

Het is terrein is erg groot en je kon er gemakkelijk een hele dag doorbrengen en steeds weer bijzondere plekjes vinden, die het maken van een foto waard waren. Dat konden architectuur foto’s zijn, maar ook macro, detail, mensen en mooie tegenlicht opnames.

Het weer was eigenlijk best goed, het bleef droog totdat het tijd was om te gaan eten. Het was best gezellig zo met 10 leden aan een grote tafel en ik had de indruk dat iedereen genoten heeft van zijn maaltijd, tijdens het eten regende het behoorlijk, maar binnen was het gezellig warm, erg warm zelfs. Nadat we uitgegeten waren, gingen we weer op pad. Het was ondertussen weer droog en dus tijd voor de avond opnames.

Maar al snel komt de afknapper, want toen een uur of acht ging plotseling het licht overal uit. Dat was iets waar niemand op gerekend had. We spraken een bewaker en die wist ons te vertellen, dat in Duitsland overal het licht uitging, allemaal om energie te besparen. Hij vond het maar niks en wij nog minder. Hij wist natuurlijk dat veel fotografen daar graag komen m.n. ook in de avond.

Dit probleem zou zich dus ook voorgedaan hebben als we gekozen hadden voor Duisburg, waar het normaal gesproken ’s avonds ook bijzonder is om te fotograferen.

Dan maar weer naar huis, vroeger dan gepland, maar wie weet wordt er nog wel een keer een dag gepland naar Duisburg of Essen.

Jammer van de avond, maar desondanks toch een geslaagde dag. Neem maar eens een kijkje bij de fotomapjes van leden.

Jos

Details

  • Van: 25 maart 2023
  • Tot: 25 maart 2023
  • Begint: 01:00
  • Eindigt: 21:30

Adres

  • Essen, Duitsland