logo

Deventer 09-03-2019

Deventer 09-03-2019

Klik op de foto voor slide-show

Het eerste echte uitstapje van dit jaar stond gepland voor zaterdag 9 maart 2019. Bestemming: Deventer. Met 20 deelnemende leden verzamelden we ons om 14:30 bij de Zonnestraal voor vertrek, waarna we rond 15:15 aankwamen in Deventer. Met het oog op de latere avondfotografie werden de auto's aan de "verkeerde kant" van de IJssel geparkeerd, zodat we met het veerpontje naar de overkant moesten. Daar aangekomen vervolgden we onze weg naar de pizzeria waar we later die middag zouden gaan eten. Bij de pizzeria volgde een briefing met wat praktische instructies.

Vanuit de pizzeria vervolgden we (individueel of in kleine groepjes) onze route richting de markt. Ondanks de buien was daar voldoende activiteit om naar hartenlust te fotograferen. Omdat je verspreid als groep rondloopt met een "grote" camera om je nek kwamen er regelmatig opmerkingen. Zowel positief als negatief natuurlijk, te verwachten bij straatfotografie: van "Foto prima, maar niet op Facebook" tot "Ben je nu klaar met sensatie fotograferen?"  Het positieve overheerste gelukkig het negatieve. Ik denk dat iedereen ook wel leuke foto's heeft kunnen maken: er was markt, dus genoeg te zien en te beleven.

Behalve straatfotografie waren er natuurlijk ook leden die zich bezig hielden met het fotograferen van andere zaken zoals architectuur en monumenten. In een stad als Deventer is daar wat dat betreft ook genoeg te beleven.

Rond 16:45 verzamelden we ons bij de eerder genoemde pizzeria om een hapje te eten. Helaas moeten we zeggen dat sommige leden elders wel lekkerder hebben gegeten. Na de maaltijd werden er dan ook wat klachten gedeeld met het restaurant. Uiteraard iets waar Fotoclub Oldenzaal niet verantwoordelijk voor is. Toch de maag gevuld, vertrokken we rond 18:00 weer richting het veerpontje om de IJssel weer over te steken voor het fotograferen van "het Blauwe Uurtje".

Aan de andere kant aangekomen heb je een mooi uitzicht op de skyline van Deventer. Met het invallen van de schemering, het ontsteken van de verlichting kun je dan de mooiste foto's maken. Hoewel het de hele dag behoorlijk nat was geweest, was het nu gelukkig droog. Een diepblauwe lucht, verlichte gebouwen en bruggen, statief en lange sluitertijden... lekker genieten en fotograferen dus. Naarmate het echt donker werd kwamen ook de prachtige reflecties in de IJssel van o.a. de verlichte bruggen.

Rond 19:45 was iedereen wel zo'n beetje uit gefotografeerd en vertrokken we weer naar Oldenzaal. Voldaan en tevreden? Uiteraard ieder voor zich, maar we denken dat de dag (ondanks het slechte weer - maar ook wel een uitdaging) zeer geslaagd was. Er gaan stemmen op om dit nog een keer te herhalen, dus wie weet... De foto-resultaten zullen we wel in de fotomapjes van de leden tegenkomen. Een impressie van de dag in foto's kun je bekijken door boven op het klikplaatje te klikken.

Details

  • Van: 9 maart 2019
  • Tot: 9 maart 2019
  • Begint: 14:30
  • Eindigt: 20:00

Adres

  • Deventer