logo

Lezing Peter van Tuijl 20-03-2017

Lezing Peter van Tuijl (Foto's Kees Tetteroo)

Klik op de foto voor slide-show

Maandagavond 20 maart was freelance fotograaf Peter van Tuijl op de clubavond uitgenodigd, ook niet-leden waren welkom. Peter is geen onbekende voor onze club. Hij is ook bondsmentor. In 2015 hebben 13 clubleden een mentoraat gevolgd dat hij begeleidde.

De avond startte met een uitleg van de documentaire fotografie aan de hand van beelden van bekende fotografen. Daarna liet Peter eigen werk zien, met name straatfotografie en vertelde hij enthousiast en inspirerend over zijn manier van werken. Meestal met een vaste groothoeklens en van dichtbij. Foto’s met een tegenstelling. Vaak ook met een focus op bepaalde onderwerpen, bijvoorbeeld de serie “hidden faces”.

Vervolgens vertelde hij over de totstandkoming van zijn boek HUIS & HABITAT. Een impressie van het boek kun je hier bekijken.
Drie jaar lang heeft hij de markante mannen Pieter en WillyPeter gevolgd. Peter gaf ons aan de hand van zijn foto’s en verhalen een boeiende inkijk in hun manier van leven: mannen die in de Achterhoek dichtbij de natuur leven, als kluizenaars, eigenzinnig en wars van elke luxe.

Details

  • Van: 20 maart 2017
  • Tot: 20 maart 2017
  • Begint: 19:30
  • Eindigt: 22:00

Adres

  • De Zonnestraal - Oldenzaal