logo

Lezing Tom Meerman en Kettingfoto 08-05-2017

Presentatie Tom Meerman

Klik op de foto voor slide-show

Fotoclub Oldenzaal was bij de Fotobond winnaar geworden van het beste clubidee 2016 met als prijs een gratis lezing voor de gehele club. Maandagavond 8 mei was het dan zover. De lezing werd verzorgd door Tom Meerman, verbonden aan de Fotovakschool in Amsterdam.

Tom gaf een analyse van wat fotografie nu eigenlijk is: Kijken is een creatief proces. Een foto vertelt iets over de maker. Een goede foto laat je denken over wat er niet op staat.

Hij gaf aan welke hoofdthema’s er in de fotografie zijn (portret, naakt, gebeurtenis, stilleven, natuurlijke omgeving, ingerichte omgeving, vorm en kleur, fantasie) en welke beeldelementen een rol spelen (compositie, licht, kleur, manipulatie, techniek, context, structuur en textuur, enz.).

Kortom, het was een interessante en boeiende lezing.

Tom heeft enkele boekjes geschreven die via Blurb.com te bestellen zijn (Fotografie als taal, Beeldelementen, Creatieve strategieën).

Na de lezing werd de kettingfoto gepresenteerd. De startfoto voor de drie groepen was de foto van Kees Tetteroo van het spoor op het station in Oldenzaal. Heel verrassend te zien hoe verschillend deze drie kettingen verliepen. Bij de eerste serie ging het om vervoer, bij de tweede gingen we op reis, maar kwamen weer terug bij het station en de derde serie eindigde in een chaos van pallets.

De series zijn hier te zien:

Serie 1 - Groep 1

Serie 2 - Groep 2

Serie 3 - Groep 3

Details

  • Van: 8 mei 2017
  • Tot: 8 mei 2017
  • Begint: 19:30
  • Eindigt: 22:00

Adres

  • De Zonnestraal - Oldenzaal