logo

Modellendag 10-09-2022

Klik op de foto voor slide-show

In navolging van de modellendag van februari van dit jaar, hebben we op 10 september een nieuwe modellen dag georganiseerd.Voor degene die destijds niet konden of nog een aantal technieken wilden verfijnen, een nieuwe gelegenheid om te oefenen. Zaterdagochtend kwamen verschillende clubleden en modellen naar Enschede. We mochten weer gebruik maken van beide productiehallen van het bedrijf waar Kees werkt.

Er is daar voldoende ruimte om andere fotografen met een flitsset, niet te storen. Voordat we aan de slag gingen, hebben we eerst gezamenlijk koffie of thee gedronken. Er werd een indeling gemaakt aan de hand van het aantal fotografen en modellen, zodat iedereen wist waar die aan toe was. De fotografen die de flitssets hadden meegenomen, waren al opgebouwd. Nadat, zowel de modellen als de leden, zo ver waren, konden we beginnen. In het begin was het nog een beetje onwennig, camera en de belichting bijv. moest weer op elkaar worden ingesteld. Vervolgens kregen de modellen uitleg over de ideeën van de fotograaf.  Dat betekende veel met de modellen praten, dus hoofd iets naar links, haren los en 3,2,1, foto maken. Het vertellen wat er van de modellen verwacht werd, ging in het begin niet altijd even soepel. Blijven praten was het advies. “Beetje naar links, linkerschouder naar voren, je mag wel in de lens kijken”, het had even tijd nodig om elkaar te begrijpen, maar dat was ook zo weer in orde.

Door het gebruik van verschillende achtergronden, wit, zwart of zelfs geen doek kon je zien wat een achtergrond met het totale plaatje kan doen. Bij een van de sets klonk muziek uit bluetooth speaker voor de afwisseling, zo werd het minder statisch en de sfeer wat meer ontspannen. Na 2 uur met dezelfde modellen te hebben gewerkt, werd er een pauze ingelast. Bij de opmerking, dat beroepsmodellen hoofdzakelijk water drinken, kwam vanuit de modellen direct een reactie, dat zij dus nooit beroepsmodel zou worden. Na de pauze zijn de modellen en fotografen gewisseld, zodat je op een andere locatie andere modellen voor de lens kreeg. Dat het inspannend was, bleek na weer een sessie van zo’n 1,5 uur. Toen klonk al voorzichtig : “Ik vind het wel genoeg geweest’. Na overleg met iedereen werd besloten om langzaam aan te gaan stoppen. Het was weer een dag, waar we goed op kunnen terugkijken.

De fotografen hebben het fotograferen van modellen kunnen testen met flitssets en de modellen hebben ervaren wat het is om voor de camera te staan. Na deze dag zijn de fotografen nog even druk om de gemaakte foto’s te bewerken, die vervolgens later, via de club, aan de modellen te sturen. De modellen mogen dan allemaal een foto uitzoeken, welke zij de mooiste vinden en deze foto wordt, op kosten van de club, geprint op A4 formaat en aangeboden aan het model.

Details

  • Van: 10 september 2022
  • Tot: 10 september 2022
  • Begint: 09:30
  • Eindigt: 02:30

Adres

  • Enschede