logo

Presentatie Bert Spiertz

Tijdens onze clubavond van 4 november 2019 hadden we Bert Spiertz te gast. Deze ex-leraar (Voortgezet Onderwijs) gaf rond 1985 zijn baan op om zich te richten op een carrière in de fotografie. Hij volgde een opleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn en sloot zich aan bij fotobureau Hollandse Hoogte.

In al die jaren heeft zich met verschillende projecten bezig gehouden waarvan hij op de clubavond enkele presentaties gaf. Bert liet ons werk zien van onder meer:

  • Man-made Coast (2018)
  • The Black Sea (2018)
  • Faces of Myanmar (2013)
  • Van Tanger naar Teheran (2009)
  • Oost Europa (Jaren 80)

In “Man-made Coast” zagen we verschillende beelden van de Nederlandse Noordzeekust.  Met dit project is Bert in 2013 gestart en wil daarin de relatie die Nederlanders hebben met hun kust in beeld brengen.

In de presentatie “The Black Sea” zagen we foto’s van de kust rond de Zwarte Zee. Met de serie foto’s wil Bert een beeld schetsen van verschillende landschappen en culturen rond deze kust.

In “Faces of Myanmar” (het voormalige Burma) zagen we vooral straatfotografie. Bert vertelde daarbij dat de straatportretten vooral niet geposeerd moesten zijn. Hij is in dat land op stap geweest met een kleine camera (met uitklapschermpje) waarmee hij veelal vanaf borsthoogte heeft gefotografeerd.

“Van Tanger naar Teheran” gaf ons zijn fotografische kijk op de Arabische landen.

Oost Europa heeft Bert in de jaren 80 bezocht: zowel vóór als ná de val van de Muur in Berlijn (nu 30 jaar geleden).

We hebben weer kunnen genieten van een mooie presentatie met veel boeiende foto’s. De uitleg bij de foto’s, het hoe en waarom de foto’s zijn gemaakt, maakte het ook weer een vooral leerzame avond!

 

Reageren is niet meer mogelijk