logo

Workshop Creatieve Fotografie 27-11-2023

Op 27 november j.l. organiseerden José en Annette een workshop voor creatieve fotografie. Nadat de organisatie twee weken lang alles goed had voorbereid,  konden de leden die zich opgegeven hadden (en dat waren er best veel), deze avond zelf aan de slag.

Op de diverse tafels stond alles al klaar en zo kon een ieder aan de slag met negen verschillende technieken. Zo kon je o.a. oliedruppels op water vastleggen, werken met gekleurde vloeistof in scheerschuim of in water, ervaren hoe ‘foto-elasticiteit’ werkt, light painten achter een glazen lensbal en ervaren welke prachtige regenboogkleuren je krijgt door druppels handgel op een cd te fotograferen. Kortom voor elk wat wils.

Na een korte uitleg ging iedereen dan ook snel en enthousiast aan de slag, waarbij José en Annette rondliepen om te assisteren. Bij elk onderdeel lag bovendien een uitgewerkte beschrijving met fotovoorbeelden.

We kwamen er al snel achter dat je met behulp van laptop, tablet, lampen, al dan niet gekleurd, spiegels, glazen platen en glazen voorwerpen (lensbal, doorzichtige gloeilamp, presse papier etc.) de meest kleurrijke en creatieve foto’s kunt maken.

De avond vloog voorbij en voor we het in de gaten hadden was het al 22.00 uur. De meeste leden die aanwezig waren gingen enthousiast naar huis en hadden genoeg inspiratie op gedaan om thuis ook aan de slag te gaan en te experimenteren.

Het was dan ook erg leuk dat we twee weken later een hele avond konden vullen met de presentatie van de foto’s die gemaakt waren tijdens de workshop, maar vooral ook van de vele foto’s die men daarna thuis nog gemaakt had. We hebben genoten van veel kleurrijke en vooral creatieve ideeën.

AB.

 

Reageren kan hier