logo

Dagje uit in Zwolle 09-09-2017

Uitstapje Zwolle 09-09-2017

Klik op de foto voor slide-show

Vanwege het 25-jarig bestaan van Fotoclub Oldenzaal zijn we op 09-09-2017 met zo'n 17 leden een dagje uit geweest naar Zwolle, uiteraard met het doel om uitgebreid te fotograferen. Hoewel het er 's ochtends druilerig en nat uitzag wat het weer betreft, werd het na verloop van tijd beter. Nadat we rond 10 uur in Oldenzaal in de trein zijn gestapt arriveerden we zo rond kwart over 11 in Zwolle. Daar kwam er al voorzichtig een zonnetje door de wolken.

Allereerst werd er op de markt bij "Blij" koffie gedronken met wat lekkers erbij. Ondertussen werd uitgelegd wat de bedoeling was voor de dag. Eerst gezellig samen op pad in kleine groepjes, duo's, etc. en rond het middaguur weer verzamelen op de markt om samen te lunchen. Een selectie van foto's die vandaag zouden worden gemaakt zal worden geëxposeerd tijdens "Kunst in de Etalage" in leegstaande winkelpanden aan de Deurningerstraat in Oldenzaal.

Na de lunch volgde een tweede uitgebreide foto-ronde door Zwolle. Omdat het uitstapje samen viel met een "open monumenten" manifestatie konden diverse monumenten vrij worden bezocht. Uiteraard werden "De Fundatie" en diverse kerken niet overgeslagen. Leuk was af en toe de belangstelling van publiek voor onze fotografen, waardoor het soms voorkwam dat er spontane fotoshootjes ontstonden en zelfs mailadressen werden uitgewisseld. Met later in de middag hier en daar een plensbuitje werd de creativiteit bevorderd met het fotograferen van passanten met paraplu's, grote plassen water en mooie tegenlicht opnames. Kortom was er voor elk wat wils voor wat betreft onderwerpen: straatfotografie, architectuur, kunst, enz.

Rond een uur of 6 hebben we heerlijk gegeten in de kelder van pizzeria Bella Napoli. Helaas duurde het wel even voordat we wat op tafel hadden, maar het smaakte goed. Omdat er problemen wegens werkzaamheden op het spoor waren aangekondigd, moesten we helaas wat eerder dan gepland met de trein van 20.15 weer naar Oldenzaal. Omdat het wat krap werd was er daarom helaas niet veel tijd meer om te genieten van de prachtige ondergaande zon en daarmee de kans op mooie plaatjes. Sommigen hebben nog wel even de camera uit de tas gepakt voor wat snelle shots, anderen hebben het laatste stukje naar het station gerend om te ontkomen aan de enorme plensbui.

Weer terug in Oldenzaal konden we terugkijken op een zeer geslaagde dag. De gemaakte foto's zullen we nog wel te zien krijgen (in de Ledengalerij en bij "Kunst in de Etalage"). Iedereen bedankt voor de gezelligheid en de organisatoren uiteraard voor de samenstelling van het uitje!

 

Details

  • Van: 9 september 2017
  • Tot: 9 september 2017
  • Begint: 08:00
  • Eindigt: 21:00

Adres

  • Zwolle