logo

Landschaftspark Duisburg 24-03-2018

Klik op de foto voor een foto-impressie van de dag

Het uitstapje dat door Fotoclub Oldenzaal georganiseerd werd, bracht ons ditmaal naar het Landschaftspark in Duisburg (Duitsland). Zaterdag 24 maart 2018 werd er om 13:00 verzameld bij de Zonnestraal, waarna we vertrokken naar Duisburg. We arriveerden aldaar rond 14:30 met een groep van rond 16 personen.

Het Landschaftspark is een voormalig industrieterrein waar zich nog de restanten van hoogovens, ertsbunkers, giethallen, spoorlijntjes, etc. bevinden. Een mooie omgeving waarin met je met name m.b.t. urbex-fotografie je hart kunt ophalen. Wat wel bijzonder was is dat de toegang vrij is en er zelfs gratis geparkeerd kon worden.

Hoewel we normaal gesproken met een kop koffie wilden beginnen, was het in het voormalige transformatorhuis (nu restaurant) te druk voor onze groep. Daarom werd er vrijwel meteen begonnen met fotograferen.

In het gebied was van alles te beleven: van urbex tot straatfotografie. Een enkeling trof zelfs een fotograaf die bezig was met modelfotografie: spontaan meedoen vond hij geen bezwaar. Via trappen konden mooie uitzichten worden gevonden. In oude hallen waren nog de resten van machines en turbines te vinden. Veel roest, maar ook weer mooi!

Rond 17:00 verzamelden we ons bij het voormalig transformatorhuis om een hapje te eten. Het heeft mij in ieder geval prima gesmaakt, en de prijzen vielen ook reuze mee.

Vanaf een uur of 18:00 begon zo langzamerhand het blauwe uurtje in te vallen. Tijd om dus om ons richting de verlichte gebouwen te begeven. Diverse gebouwen waren prachtig verlicht (groen, rood, blauw) wat natuurlijk prachtige plaatjes opleverde. Wel lange sluitertijden en een statief nodig, maar iedereen was goed voorbereid.

Rond 20:30 vertrokken we weer naar het verzamelpunt. I.v.m. "Earth Hour" gingen de lichten ook bij het Landschaftspark uit. Een mooie tijd dus om te vertrekken.

We kunnen weer van een boeiende en geslaagde dag spreken, temeer daar in een periode van slecht, koud en wisselvallig weer deze dag in het teken van zon en een aangename temperatuur stond. 's Avonds was het mooi helder weer.

Voor de organisatoren: bedankt voor een zeer geslaagde en vooral leuke dag!

Details

  • Van: 24 maart 2018
  • Tot: 24 maart 2018
  • Begint: 13:00
  • Eindigt: 21:00

Adres

  • Duisburg (Duitsland)