logo

Modeldag Losser 17-06-2018

Modeldag 17-06-2018

Klik op de foto voor slide-show

Vaderdag 17 juni 2018 was voor een aantal leden iets anders, althans ’s morgens. We kwamen rond 09.00 uur samen bij Erve Kraegsenberg. Daar was dit keer de modeldag. Waren we in het begin nog bang onvoldoende modellen te hebben, bleken er vandaag meer dan genoeg te zijn. Acht leden waren er, om kennis te maken en wat te leren over het gebruik van een flitsset. Na een inleidend praatje van Jos Wekking, en na het tekenen van een modelcontract, kon men aan de slag op 3 locaties met een flitsset en natuurlijk ook buiten in de prachtige omgeving van deze oeroude boerderij. Het weer deed zijn best en er kon niets mis gaan. Uiteraard hebben we gezamenlijk een kop koffie gedronken op het terras. Zowel de fotografen, als de modellen hebben zich goed kunnen vermaken.

Omdat het wat aan de bewolkte kant was, was er mooi diffuus licht. Met name voor portretten (buiten) is dit een voordeel omdat er dan geen harde schaduwen en contrasten ontstaan. Voor wat betreft de omgeving en achtergronden was er o.a. keuze uit mooie oude deuren, een rozentuin, een vijver vol met gele plomp, een oude waterpomp en meer. Kortom volop genieten voor fotograaf en model.

Dit keer was er niet voor gekozen om vooraf een roulatieschema te maken waarin fotograaf en model beurtelings werden gewisseld. Gezien het aanbod van modellen was het (achteraf) ook niet echt nodig en verliep de wisseling prima. Omdat er relatief 'weinig' fotografen waren was er ruim tijd om de diverse modellen te fotograferen.

Het was in elk geval weer een geslaagde dag, waar voor zowel de fotografen als voor de modellen mooie foto's zullen zijn gemaakt.

 

Details

  • Van: 17 juni 2018
  • Tot: 17 juni 2018
  • Begint: 09:00
  • Eindigt: 14:00

Adres

  • Losser
  • Erve Kraesgenberg