logo

Rotterdam Fotomuseum 13-10-2019

Rotterdam 13-10-2019

Klik op de foto voor slide-show

Op 13-10-2019 zijn we afgereisd naar Rotterdam om aldaar een bezoek te brengen aan het Nationaal Fotomuseum.

Op zondag 13 oktober vertrokken we met 13 fotoclubleden met de trein naar Rotterdam. De reis verliep zonder oponthoud en een aantal medepassagiers moet na alle gesprekken over full frame-, crop-, systeemcamera  etc. vast gedacht hebben: ‘Wat zijn dit voor fanatieke fotografen?’

Tegen 11.30 uur kwamen we aan op Rotterdam Centraal en na een korte rit met de tram kwamen we keurig op tijd aan bij het Fotomuseum. Daar kregen we eerst koffie met wat lekkers. We spraken af dat we tot 14.00 uur in het museum rond konden neuzen om daarna Rotterdam nog in te gaan. Er was een expositie getiteld ‘Lust for Life’ met foto’s uit het analoge tijdperk gemaakt door Ed van der Elsken. Een flash back naar het verleden en voor de liefhebbers van straatfotografie viel er genoeg te bekijken. In de kelder werd een diapresentatie gehouden van deze foto’s. Er was daarnaast helaas niets te zien over de geschiedenis en de ontwikkeling van de fotografie en dat hadden we in een fotomuseum eigenlijk wel verwacht, dus wat dat betreft viel het wel wat tegen. Nadat we alles gezien hadden gingen we gezamenlijk het centrum in. Het was prachtig weer en al lopend en natuurlijk druk fotograferend kwamen we over de prachtige Erasmusbrug en arriveerden we bij de kleurige markthal. In de hal kon een ieder die daar behoefte aan had wat te eten kopen. Daarna splitsten we ons op in groepjes en kregen we ruimschoots de tijd om naar hartenlust te fotograferen. Vooral rond de thema’s architectuur en straatfotografie viel er veel op de plaat vast te leggen.

Tegen 18.00 uur verzamelden we ons op het station om na een zeer geslaagde dag weer richting huis te gaan. Toen we net goed en wel in de trein zaten braken de hemelsluizen open en viel de regen gestaag naar beneden. Een goede timing, wij zaten heerlijk droog, genoten na van al het moois dat we gezien hadden en kwamen zonder vertragingen rond 20.30 uur aan op het station in Oldenzaal.

Er zijn een heleboel mooie foto’s gemaakt door de diverse leden. Hopelijk zijn ze snel te bekijken in de mapjes op onze website. Bij dit verslag kunnen jullie middels de foto’s die zijn aangeleverd door de leden die mee zijn geweest, in ieder geval al een impressie krijgen van deze dag.

Details

  • Van: 13 oktober 2019
  • Tot: 13 oktober 2019
  • Begint: 08:30
  • Eindigt: 19:00

Adres

  • Rotterdam