logo

Modellendag 12-02-2022

Klik op de foto voor slide-show

Op zaterdag 12 februari was het eindelijk zover dat we weer een modellendag konden organiseren. Dankzij Kees hadden we de beschikking over een prachtige ruimte: de fabriekshal van Interplastics in Enschede.

Tegen 9.30 uur druppelden de 16 fotografen en 9 modellen binnen. Kees, José, Anton en Jan Jacob bouwden de settings op, iedereen kon kennis maken met elkaar, de modellen konden zich omkleden en er was nog tijd voor koffie en thee voordat we om 10.30 uur van start gingen. Jos had een schema gemaakt zodat zowel de modellen als de fotografen wisten bij welke setting ze moesten zijn. Bij elke setting kreeg je een uur de tijd om te fotograferen. Iedereen ging enthousiast aan de slag. Je merkte dat het in het begin nog wat onwennig was voor de modellen en de fotografen die nog niet eerder mee hadden gedaan aan zo’n dag. Hoe geef je je modellen aanwijzingen, zodat ze zich ontspannen voelen en in de juiste houding staan? Gelukkig hadden we ook leden die al wel ervaring hadden en kregen we tips van degene die bij de setting stonden. Na de gezamenlijke lunch ging iedereen met nog meer enthousiasme aan de slag. Je zag dat de modellen zich meer ontspannen voelden en dat we met z’n allen steeds creatiever werden. Er werd geëxperimenteerd met kleurenfilters, een windmachine om het haar te laten wapperen en er werd gebruik gemaakt van materialen die in de hal stonden. Zo kwam Anton op het idee om één van de modellen in een grote houten kist te plaatsen. Tegen 15.30 uur sloten we de dag af en nadat we elkaar hadden geholpen met opruimen gingen we tegen 16.30 uur met een zeer tevreden en voldaan gevoel naar huis. Wat mij betreft en ik denk dat ik namens alle aanwezige fotografen en modellen spreek, organiseren we volgend jaar weer zo’n leuke, leerzame en gezellige dag.

We bedanken Jos voor de organisatie, Kees voor het beschikbaar stellen van de ruimte en koffie/thee. Kees, José, Anton en Jan Jacob bedankt dat we gebruik mochten maken van jullie lampen, flitsers, softboxen e.d. en van jullie deskundigheid. En last but not least natuurlijk dank aan alle 9 modellen die er op en top uitzagen en een hele dag belangeloos voor ons geposeerd hebben. Zonder hen hadden we deze dag niet kunnen organiseren.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag!

Details

  • Van: 12 februari 2022
  • Tot: 12 februari 2022
  • Begint: 09:30
  • Eindigt: 16:00

Adres

  • Enschede