logo

Ik geef de camera aan…

Met ingang van 2020 zijn wij gestopt met "Foto van de Maand". Enerzijds vanwege teruglopende belangstelling, anderzijds omdat het misschien wel tijd is voor iets nieuws. Dat nieuwe hebben we gevonden in "Ik geef de camera aan ..."

01 okt 2020
Carla-Foto2

Ik geef de camera aan Carla

Mijn liefde voor fotograferen is ontstaan in 1987. Ik werd toen bedrijfsleider in een fotozaak (1987 tot 1992) en vond dit zo leuk dat ik meteen ook een Doka (zw/w) heb aangeschaft. In 2004 ben ik overgestapt op digitale fotografie wat wel even wennen was en ik stond daar in het begin best wel een beetje sceptisch tegenover. Nu vind ik het geweldig en geniet van de ongekende mogelijkheden.

01 sep 2020
Tineke-Foto 3

Ik geef de camera aan Tineke

In 2010 kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera. In eerste instantie werd deze hoofdzakelijk gebruikt voor vakantiefoto’s. Vooral in het begin veel uitproberen. Eerst automatische stand en daarna dezelfde foto nog eens zelf instellen. Zo leer je snel met je camera om te gaan.

01 aug 2020
Foto3-RW-Beestjes-4801

Ik geef de camera aan Regine

Mijn fascinatie voor insecten begon al op jonge leeftijd. Wat voorbij de box kwam stak ik meer
dan eens in mijn mond….. Eiwitrijk of niet, tegenwoordig houd ik mij liever bezig met het
fotograferen ervan.

01 jul 2020
Masja - Monarda

Ik geef de camera aan Masja

Een optie op de camera die vaak vergeten of niet gebruikt wordt is meervoudige belichting. Stephan Nijhof heeft voor het mentoraat een prachtige serie “Oldenzaal anders” met deze techniek gemaakt. Helaas hebben wij die door de Corona perikelen de series nog niet kunnen presenteren.

01 jun 2020
Amber - Foto 3 - Fairy Pools - 1600px

Ik geef de camera aan Amber

Aangezien we nog steeds de drukte moeten vermijden en het liefst thuis moeten blijven, ben ik mijn foto’s maar eens opnieuw gaan bekijken. Ik heb afgelopen jaren veel geleerd, ook over hoe naar foto’s te kijken. Het fotograferen van (bewegend) water vind ik altijd nog mooi. Je kan flink spelen met de sluitertijd, kort voor het bevriezen van water, langer voor het vloeiend maken van het water.

01 mei 2020
Camera - Frans Jonkman

Ik geef de camera aan Frans

Welke fotograaf is niet op zoek naar het perfecte plaatje? Voor mij de reden om mij in het najaar van 2018 aan te sluiten bij FCO en mij in de kunst van het fotograferen te verdiepen. Al snel kwam ik erachter dat fotograferen een echte hobby is. Dat wil zeggen dat je er ongemerkt veel tijd in kwijt kunt maar dat je daar ook voldoening uit kun halen. In de tijd dat ik nu bij de club ben is mij ook opgevallen dat mensen op verschillende veelal verrassende wijze naar je werkt kijken en het discutabel is over wat mooi is.

01 apr 2020
Camera Ceciel Toussaint

Ik geef de camera aan Ceciel

  Ik heb geëxperimenteerd met de glazen bol. Vanwege het coronavirus, is het fotograferen om het huis geworden. Het was vooral lastig om het scherp te krijgen in de glazen bol. Daarom het diafragmagetal niet te klein. Om toch te kunnen werken met scherpte diepte heb ik het voorwerp op een wat grotere afstand van de achtergrond geplaatst bij één foto.   Ik geef de camera door aan Frans Jonkman

09 mrt 2020
Aamsveen05DT

Ik geef de camera aan Paul Grefte

Hierbij drie foto’s in duotone. Dus geen zwart-wit maar met een tintje. Ik werk in Affinity en dat bevalt me steeds beter. Het programma is wel een stuk langzamer dan Photoshop Elements 13 waar ik nog wel eens wat mee doe als ik er in Affinity niet uit kom. Ik denk dat ik mijn laptop maar een update laat geven zodat die wat sneller wordt, misschien helpt dat.

01 feb 2020
A.Hartenberg-foto3

Ik geef de camera aan Anton Hartenberg

Heel toevallig kwam ik op een fotodag rond het jaar 2000 in een workshop Esthetische Naaktfotografie terecht. Ik vond dit meteen een hele mooie vorm van fotografie. Niet zo zeer om het erotische aspect, dat is een vergissing die veel buitenstaanders maken, maar doordat het een tijdloze schoonheid van het menselijk lichaam weergeeft.

02 jan 2020
GJ Kamphuis - Foto 2

Foto in kleur en zwart wit

Er staat een rode Fiat 500 in een zwart wit omgeving op. Ik dacht meteen, dat kan ik ook wel maken en wist dat ik nog mooie foto’s, gemaakt in de Franse Dordogne, hiervoor kon gebruiken.
Aldus Gert-Jan Kamphuis die hierbij aftrapt met “Ik geef de camera aan …”

02 jan 2020

Ik geef de camera aan ….

Met ingang van 2020 zijn wij gestopt met “Foto van de Maand”. Enerzijds vanwege teruglopende belangstelling, anderzijds omdat het misschien wel tijd is voor iets nieuws. Dat nieuwe hebben we gevonden in “Ik geef de camera aan …”